Kupske noći i 7. Memorijal Marijana Celjaka ovog će vikenda ponuditi Siščanima i svim gostima mnoštvo zanimljivih sadržaja, koje su danas novinarima u gradskoj vijećnici predstavili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, direktorica Turističke zajednice Grada Siska Milijana Borojević, predsjednik Udruge lađara Saša Zeljug i tajnik Aerokluba Sisak Emir Fetibegović.

Ovogodišnje Kupske noći održat će se od 31. kolovoza do 3. rujna. Uz već tradicionalnu Kupsku alku, koja će se održati 1. rujna, te Šikljadu koja je na rasporedu 2. rujna (muška utrka) i 3. rujna (ženska utrka), te aero show koji će se održati 2. rujna, za ovogodišnjih Kupskih noći organiziraju se i seminari, likovna kolonija u suradnji sa  SULIKUM-om, radionice na temu industrijske baštine, posjetitelji će moći razgledati brod Biokovo, a na nekoliko manjih pozornica na šetnici uz Kupu bit će organizirano nekoliko koncerata. Kao suoorganizatori, u Kupske noći uključile su se i brojne udruge, pa će se tako održati i projekcije te koncerti Star film festivala, Stihovnica na brodu Biokovo u suorganizaciji Matice Hrvatske Sisak, Oldtimer rally u suorganizaciji Oldtimer kluba Sisak, škola veslanja u suorganizaciji Kajak kluba Odra Sisak, bit će animacijskih igara za djecu, radionica origamija u suradnji s udrugom Origami Sisak, sisački frizeri organiziraju šišanje u humanitarne svrhe.

– Kupske noći su postale prepoznatljiva manifestacija i drago mi je što su iz godine u godinu sadržajima sve bogatije i što nude za svačiji ukus ponešto. Pozivam sve Siščane, ali i sve druge zainteresirane posjetitelje da dođu na našu lijepu Kupu i uživaju u programima i druženju, istaknula je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

7. Memorijal Marijana Celjaka održat će se 3. rujna na aerodromu Sisak u Šašnoj Gredi. Program započinje panoramskim letovima za građane od 10 sati, zainteresirani će moći razgledati zrakoplove, a u okviru letačkog programa koji započinje u 14 sati nastupit će 40 letjelica, među kojima su Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te sportski zrakoplovi i borbeni zrakoplov MIG-21, helikopteri i padobranci. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odat će se počast Marijanu Celjaku po kojem aeromiting nosi ime, na mjestu njegove pogibije u Šašnoj Gredi.

Program Kupskih noći i 7. Memorijal Marijana Celjaka nalazi se u privitku teksta.