Tri Erasmus+ projekta “Europe is Difference”, “Sport to Support” i “Design Your Job II” predstavljena su na današnjoj konferenciji za novinare u Klubu mladih SKWHAT. Projekte provodi Koordinacija udruga mladih Siska, a na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik portugalskog grada Ermesindea Luís Ramalho i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Projekti su predstavljeni u sklopu pripremnog sastanka za projekt “Europe is Difference” kojem je prisustvovao i gradonačelnik portuglaskog grada Ermesindea, jednog od partnera u projektu. Sva tri projekta će se ovog proljeća provoditi u Sisku, a osim mladih iz Siska i Hrvatske sudjelovat će i mladi iz Portugala, Litve, Norveške, Slovenije, Srbije, Ukrajine, Gruzije i Albanije.

Gradonačelnici su se osvrnuli i na moguću suradnju gradova Siska i Ermesindea i formalne sastanke koje održati u sklopu posjeta, a jedan od njih je i sastanak s dekanom Metalurškog fakulteta prof.dr.sc. Ladislavom Lazićem na kojem će se razmotriti moguća suradnja fakulteta i strukovne škole iz Ermesindea.