Lana i Nina u autobusu, naziv je slikovnice koja je nedavno izašla iz tiska, a danas su je prvi imali priliku dobiti djeca iz dvije grupe Dječjeg vrtića Sisak Novi. Autorica Branka Jurišić je na vrlo pristupačan i jednostavan način napisala slikovnicu koja djeci kroz crteže i tekst opisuje pravila ponašanja u autobusu.

Promocija ove slikovnice održana je jutros ispred dječje knjižnice na sisačkom korzu, a autorica kaže kako je slikovnica nastala spontano budući često putuje autobusom.

-Vidim kako se mladi ponašaju i onda sam pomislila da bi bilo dobro napraviti jednu slikovnicu koju je podržao i direktor Auto prometa Darko Majić – kaže Branka Jurišić.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podijelila je slikovnice mališanima i pozvala ih da zajedno s roditeljima kod kuće pročitaju ovu slikovnicu.

-Želja nam je, ne samo educirati djecu o različitim segmentima života u gradu i tako povećati njihovu sigurnost i ne samo utjecati na njihove roditelje, nego i poticati djecu da čitaju i dolaze što više u knjižnicu. Ova slikovnica je doista relevantna jer djeca mogu odmah i primijeniti svoje znanje – rekla je gradonačelnica.

Otkrila je kako je u pripremi i druga slikovnica koja će djecu učiti kako se kretati biciklističkim stazama i na rolama te po čemu je važna Ciglarska graba i koje životinje tamo obitavaju.

Slikovnica Lana i Nina u autobusu tiskana je u tisuću primjeraka u nakladi Auto prometa Sisak i za sada će je dobiti  djeca u sisačkim vrtićima.