LAG Zrinska gora-Turopolje u suradnji s Gradom Siskom organizira predstavljanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”  koje će se održati u petak, 2. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Siska (Rimska 26, Sisak).

Natječaj je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Potencijalni prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednih proizvođača najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Prihvatljivi sektori za ulaganja su sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i  intelektualne usluge, potom sektor turizma u ruralnom području i sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 50.000 eura, a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova. Prijave na natječaj započinju 12. ožujka 2018. godine, a otvorene su do 23. travnja 2018. godine. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i poslušaju predavanje u petak, 2. ožujka s početkom u 12 sati.