Na inicijativu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Grad Sisak će od sljedeće godine roditeljima njegovateljima isplaćivati naknadu u iznosu 600,00 kuna mjesečno te će tako postati prvi grad u Hrvatskoj koji roditeljima njegovateljima osigurava ovakvu vrstu naknade kojom nastoji pomoći svima onima koji skrbe o članovima obitelji s teškoćama u razvoju, a kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska.

Grad Sisak poziva roditelje njegovatelje ili njegovatelje s prebivalištem na području Grada Siska, kojima je to pravo priznato rješenjem Centra za socijalnu skrb Sisak, da od 2. siječnja 2020. godine podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečnu naknadu u visini od 600,00 kuna, koju Grad Sisak dodjeljuje u okviru Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu u 2020. godini.

Uz zahtjev, koji se nalazi u privitku ovog teksta i pod linkom Obrasci na web stranici Grada Sisak te u zgradi Gradske vijećnice (Rimska 26, Sisak), potrebno je još priložiti i Rješenje Centra za socijalnu skrb Sisak o priznavanju prava na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja, presliku osobne iskaznice roditelja njegovatelja ili njegovatelja i presliku kartice bankovnog računa roditelja njegovatelja ili njegovatelja na koji će se isplaćivati naknada.