U prostorijama Središnjeg državnog ureda za šport u Zagrebu, potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta Rekonstrukcija atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku. Ugovor je za Grad Sisak potpisala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a iznos sufinanciranja je 630.000,00 kuna.

Realizacijom projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku, doprinijet će se prije svega unapređenju  atletike kao sporta koji u Sisku ima dugu tradiciju, čak od 1912. godine.

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.

Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola  kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.