U prostorijama Gradske vijećnice u Sisku danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku. Ugovor su potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor firme Arhos d.o.o. iz Rijeke Tomislav Gruban. Nadzor nad radovima koji će početi u listopadu provodit će firma HIDRO-A d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost projekta je 3.300.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport 630.000,00 kuna. Realizacijom projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku, doprinijet će se unapređenju atletike koji u Sisku ima dugu tradiciju, čak od 1912. godine.
Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.
Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.