Za dva tjedna počinju radovi na dogradnji vrtićkog objekta Bubamara koji se nalazi u središtu grada u sklopu Dječjeg vrtića Sisak Stari, rečeno je to na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova i obavljanja usluga stručnog nadzora i koordinatora II zaštite na radu za radove na dogradnji dječjeg vrtića Bubamara. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček Ugovor je potpisala s predstavnikom izvođača radova (MHM-ing d.o.o. i Hidroelektra Čikara d.o.o.) Hrvojem Husarićem i s direktorom Trasaadrije Domagojem Brozom, tvrtke koja će obavljati usluge nadzora.

Ovim projektom proširit će se smještajni kapacitet objekta Bubamara što će doprinijeti podizanju razine dostupnosti obrazovanja i skrbi za djecu predškolske dobi. Dograđeni dio vrtićkog objekta sadržavat će dvoranu, prostor za još jednu odgojnu skupinu te vezni hodnik sa sanitarijama i garderobom. Projekt se provodi pod nazivom „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ pod projekt DV Bubamara u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ukupna vrijednost projekta je 2.070.190,00 kuna od čega Ministarstvo sufinancira iznos od 831.778,00 kuna. Završetak radova očekuje se u rujnu 2019. godine.