Uprava Gradskih groblja Viktorovac donijela je preporuku za građane da se zbog zaštite zdravlja i sprječavanju širenja zaraze korona virusom ispraćaji obavljaju uz nazočnost samo užih članova obitelji. Također, preporuka je građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa korona virusa te, koliko god je to moguće, održavaju međusobnu fizičku odaljenost na preporučenu udaljenost veću od jednog metra.

Gradska groblja Sisak su poduzela sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa korona virusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera. Svi zaposlenici Gradskih groblja Viktorovac upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Mole se građani da za sve upite, molbe ili druge poslove u službama Gradskih groblja koriste mogućnost kontakta elektronskom poštom ili telefonom kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata.

-S ciljem zaštite vašeg i našeg zdravlja te prevencije mogućeg širenja virusa COVID-19 obavještavamo cijenjene stranke da naša pogrebna služba radi samo za ugovaranje sahrana. Ukoliko dolazite u urede Gradskih groblja, molimo Vas da se pridržavate preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana i zaposlenika. Najljepše vas molimo da ne dolazite bez prijeke potrebe jer vam za sva pitanja stojimo na raspolaganju na telefon ili email. Sa svakom strankom će naše službe dogovoriti najbolje rješenje prilagođeno individualnim potrebama – naglasio je direktor Gradskih groblja Viktorovac Srđan Marić.

Kontakt za groblje Viktorovac je telefon:  044 534 777 i  fax 044 534 770, a za ostala groblja broj telefona je  044 732 152. Kontakti dežurnih službi groblja su 044 534 777, 098 711 520 i 091 33 45 304 ili e-mail: groblje-viktorovac@ggvsk.hr