Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić obišli su danas proizvodne pogone tvrtki Sinitech Industries d.o.o. i TP Strojevi d.o.o. koje posluju u krugu bivše Željezare Sisak. Osim prodaje i servisa strojeva za obradu metala, tvrtka TP Strojevi proizvodi metalne pozicije, strojne sklopove i tračne pile Adal. Prošle godine otvorena je i tvrtka Sinitech Industries d.o.o. koja donosi rješenja u području procesne industrije. Direktor ove dvije tvrtke Tonči Perić naglasio je odličnu suradnju s Gradom Siskom, a o novim oblicima suradnje razgovarao je i danas s gradonačelnicom.
-Razgovarali smo o mogućnostima suradnje na prekvalifikaciji djelatnika ili da zajednički organiziramo posjet Tehničkoj školi Sisak kako bi srednjoškolce upoznali s mogućnostima zapošljavanja kod poslodavca koji im omogućuje rad sa strojevima koji obrađuju metal ili s CNC strojevima. Na nama je da budemo podrška i da se svi poslodavci u Sisku osjećaju ugodno i na poslodavcima je da nastave razvijati svoj posao. Važno je da posjećujemo svih 26 tvrtki koje posluju u industrijskoj zoni u Sisku, jer jako me ljuti kada se govori da je Sisak nekada bio industrijski grad, Sisak je i dalje industrijski grad – istaknula je gradonačelnica Ikić Baniček.
Tijekom današnjeg obilaska mogli su se vidjeti budući spremnici etanola koji se rade u ovoj tvrtki koju je danas posjetio i Markus Lehr, predstavnik tvrtke Vogelbusch Biocommodities GmbH iz Beča. Riječ je o jednoj od najznačajnijih europskih i svjetskih kompanija koja je nositelji tehnologije proizvodnje bioetanola.
Direktor Tonči Perić istaknuo je potrebu za radnicima zainteresiranima za ovu vrstu proizvodnje i da se zainteresirani slobodno jave u ove dvije tvrtke.
Za sve upite i  informacije, možete se obratiti izravno u tvrtku Sinitech Industries d.o.o.