Projektom Grada Siska Rukom pod ruku – faza II ove je školske godine osiguran rad 44 pomoćnika u nastavi za 44 učenika s teškoćama u razvoju u osam sisačkih osnovnih škola.  Jedna od njih je i OŠ Braća Bobetko u kojoj radi 10 pomoćnika. Školu je danas obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

-Cijela ova priča je pozitivna na više razina. Prva je povlačenje sredstava iz EU fondova, druga razina je briga o najranjivijim skupinama u našem društvu, a to su sigurno djeca s teškoćama u razvoju. Nisu sve gradovi i županije svjesne potreba svojih najranjivijih skupina i nisu svi u stanju to organizirati i sufinancirati kao što je to do sada uspio Grad Sisak. I ono što je također važno, a to je uključenost škole u jedan ovakav projekt koji se radi za dobrobit djece. Grad Sisak će i sljedećih godina nastaviti s ovakvim projektima – naglasila je gradonačelnica.

Naime, ukupna vrijednost projekta Rukom pod ruku – faza II za ovu školsku godinu iznosi 1.835.360,21 kuna, od čega je Grad Sisak dobio 1.686.696,03 kuna dobio bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Direktor Sisak projekata Julije Katančević podsjetio je kako ovo trgovačko društvo već treću godinu priprema i provodi projekte namijenjene učenicima s teškoćama u razvoju.

-U tri godine ovom vrstom projekata obuhvaćeno je ukupno 134 učenika i isto toliko pomoćnika u nastavi, a ukupna vrijednost sva tri projekta iznosi više od 5,8 milijuna kuna – rekao je Katančević.

Ravnateljica OŠ Braća Bobetko Marica Radojčić naglasila je kako su u školi izuzetno zadovoljni s pomoćnicima u nastavi.

-Osjeća se veliki napredak u radu i napredovanju onih učenika koji imaju pomoćnike. Vjerujem da će Grad Sisak i dalje podržavati ovakve projekte jer je to za dobro djece i njihovih roditelja, ali i olakšavajuća okolnost za učitelje koji rade s tom djecom – zaključila je ravnateljica.