Prilikom obnove Gradske vijećnice u suterenskim prostorijama pronađeni su ostaci antičke arhitekture koji pripadaju sklopu nekadašnjih termi Siscije. Arheolozi Gradskog muzeja Sisak  pronalazak su okarakterizirali „impresivnim“, a njihov je arheološki nadzor pokazao kako pronađeni ostaci pripadaju duljem vremenskom razdoblju i dvjema rimskim građevinskim fazama.

Pronađeno je kameno popločenje i veliki polukružni zid koji pripadaju ranijoj fazi iz 2./3. stoljeća, te antički zidovi debljine do jednog metra koji pripadaju kasnoantičkoj građevinskoj fazi. Kompleks termi uz obalu Kupe istražuje se još od pedesetih godina 20. stoljeća, a ovaj nalaz potvrđuje da se ispod suvremenog Siska još uvijek nalazi mnoštvo neotkrivenih ostataka građevina, „ugrađenih“ u temelje postojećih zgrada.

Nakon pronalaska i istraživanja, na redu je odluka o odgovarajućoj prezentaciji i interpretaciji ovih nalaza javnosti. Uredi gradske uprave u suterenu nisu pristupačni i loše su mjesto za izlaganje nađenih ostataka te se očekuje prijedlog prezentacije na stalno javno dostupnoj zelenoj površini uz Šetnicu Slave Striegla ili u dvorištu Gradske vijećnice, što će biti najbolje rješenje za prezentaciju ovih nalaza.