U utorak 3. listopada će u Ulici Ivana Fistrovića na Tomčevom putu i Ulici Rade Končara u Capragu započeti opsežni radovi rekonstrukcije vodovodne mreže. Izvođač radova obrt Aquaremont zbog radova će djelomično zatvoriti i ograničoiti promet i posebno ga regulirati privremenom prometnom signalizacijom. U zoni radova bit će osigurano naizmjenično propuštanje vozila slobodnim dijelom kolnika te siguran prolaz za pješake.

Dio je to 3,4 milijuna eura ili 25,6 milijuna kuna vrijednog projekta rekonstrukcije vodovoda sufinanciranog iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost koji će provoditi Sisački vodovod d.o.o. Osim Fistrovićeve i Končarove, radovi će ove jeseni biti izvođeni i u ulicama V. Logomerca, I. Cankara, J. Dujaka, M.P. Miškine i Tomaša Goričanca.

Prema sporazumu između Grada Siska i Sisačkog vodovoda d.o.o., nakon rekonstrukcije vodovodne mreže, kolnici svih navedenih ulica će se u potpunosti asfaltirati. Ove rekonstrukcije dio su obnove nakon potresa, nakon kojega je primijećen veći broj pucanja i povećani gubici u vodovodnoj mreži.

Projekt pod nazivom „Unaprjeđenje vodoopskrbe na uslužnom području JIVU SISAČKI VODOVOD d.o.o., Sisak“ bit će financiran u omjerima 80% Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 10% Hrvatske vode d.o.o. i 10% Sisački vodovod d.o.o.