U dvorišnom prostoru vrtića Pčelica u Ulici Antuna Cuvaja  do konca lipnja bit će uređeno igralište s novim penjalicama, ljuljačkama, klackalicama i toboganima, uređenim cvjetnjacima i okolišem. Sve je to dio projekta Radosni kutić za naš vrtić kojeg provodi Grad Sisak u suradnji s Večernjim listom i časopisom Radost te partnerima INA-om, Bauweltom, Delimanom, Mlinom i pekarama  i  Striborom.

U sklopu projekta Radosni kutić za naš vrtić jučer su u Pčelici djeca crtala i izrađivala makete kako žele da izgleda njihovo novo igralište te sudjelovala u prezentaciji pokusa koje se održavaju u sklopu Fora radionica. Uskoro će uslijediti i radna akcija  s roditeljima i volonterima koji će čistiti dvorište  vrtića kako bi se teren pripremio za postavljanje sprava i daljnje uređenje.

S obzirom da je prošlo deset godina od zadnjeg uređenja igrališta u dvorištu vrtića, svi s nestrpljenjem očekuje završetak radova. U objektu Pčelica Dječjeg vrtića Sisak Stari šest je jasličkih i vrtićkih skupina sa 120 djece o kojima se brine 12 odgojiteljica.

U galeriji su fotografije radova i izjave djece o željama za novim spravama u njihovom vrtićkom dvorištu.