Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je danas gradilište na kojem, preko puta novog reciklažnog dvorišta, počinje gradnja nove polivalentne sportske dvorane Zeleni brijeg. Grad Sisak je sa Zajednicom ponuditelja, KAP4 i DEGAL TEHNIKA, sklopio Ugovor za izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova po sistemu „ključ u ruke“ za izgradnju dvorane u vrijednosti 37 milijuna kuna.

-Očekujem da izvođač ispuni naša očekivanja i po principu „ključ u ruke“  sljedeće godine nam isporuči novu dvoranu koju ćemo opremiti i dati je na upravljanje ŠRC-u, a koristit će je brojni sportski klubovi, od odbojkaša, rukometaša, košarkaša i sportaša koji se bave borilačkim sportovima i drugi klubovi. Zbog manjka prostora primorani smo plaćati mjesečno 40.000,00 kuna najam za SD Brezovica u kojoj je teško dobiti i termine. Ova dvorana na Zelenom brijegu bit će 24 sata dnevno na raspolaganju našim sportašima. Smatram da je ovo dobro ulaganje u budućnost, našu djecu i sportaše. Ova je lokacija savršena jer možemo oko nje napraviti dovoljno parkirališnih mjesta. Iz sredstava EU radimo novu prometnicu koja će dijeliti novo reciklažno dvorište od novoizgrađene sportske dvorane. Ovaj prostor u središtu grada bio je dugo godina zanemarivan kojeg ćemo staviti u funkciju na radost naših sugrađana – izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Nova dvorana prostirat će se na 3.300 kvadrata, imat će 1.500 sjedećih mjesta, a pored velike dvorane nalazit će se i mala dvorana za zagrijavanje i borilačke sportove. Uz svlačionice, sanitarne čvorove, u dvorani će se nalaziti i prostorije za udruge, novinare, prostori za trgovinu, caffe bar i terasa.

Športsko-rekreacijski centar Sisak upravljat će ovim objektom, a ravnatelj ove ustanove Josip Mrgan napominje kako će grad Sisak dobiti još jedan kapitalni sportski objekt.

-Nakon nove Ledene dvorane, bazena u Capragu, a uskoro nas očekuje i otvorenje atletske staze na Gradskom stadionu, sljedeće godine dobit ćemo i novu sportsku dvoranu. Sretan sam što ćemo dobiti još jedan kapitalni projekt u našem gradu i što će ovaj dio grada dobiti novo ruho – rekao je Mrgan.

Novoj dvorani najviše se vesele sportaši, a Dario Batnožić iz Odbojkaškog kluba Sisak, koji se već godinama nalazi u najvišem rangu natjecanja, izrazio je zadovoljstvo što će Sisak napokon dobiti novu sportsku dvoranu.

-Sisački klubovi i mi sportaši napokon ćemo dobiti mjesto koje zaslužujemo i kojeg ćemo moći koristiti 24 sata dnevno svih 365 dana u godini što do sada nismo mogli zbog nedostatka termina – rekao je Batnožić.