Stanovnici Pakleničke ulice u Galdovu dobit će novogodišnji poklon kojeg već jako dugo priželjkuju. Danas je, naime, počelo asfaltiranje ove ulice, a radove čija je vrijednost 485 tisuća kuna s PDV-om izvode Ceste Sisak. Radove su obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, a stanovnici ove ulice nisu krili sreću i zadovoljstvo što nakon 70 godina napokon dobivaju asfalt ispred svojih kuća.

-Temeljem traženja građana na sastanku Gradske četvrti Galdovo uočili smo njihov problem, izašli smo im u susret i danas asfaltiramo Pakleničku ulicu gdje ljudi žive već 70 godina, a Grad do sada još na žalost nije prepoznao njihove potrebe. U Galdovu su ostale još samo dvije ulice neasfaltirane, a to su Neretvanska i Skradinska. U desnom odvojku Pakleničke nismo bili u mogućnosti pristupiti radovima jer je vlasništvo Hrvatskih voda, ali želimo svakako s njima razgovarati da se i to riješi – rekla je gradonačelnica.

Galdovčane uskoro očekuju i radovi na proširenju osnovne škole i izgradnji novog dječjeg vrtića.

-Nastojat ćemo napraviti dodatne četiri učionice kako bi se u toj školi uveo jednosmjenski rad. Sve je to dio našeg plana da na toj lokaciji u potpunosti zadovoljimo potrebe za predškolskim odgojem i osnovnoškolskim obrazovanjem, ne samo Gradske četvrti Galdovo nego i gravitirajućih naselja Topolovca i Budaševa – zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.