Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Domagoj Broz obišli su danas radove u Ulici Antuna Augustinčića na Zelenom brijegu. Do kraja godine stanovnici ove ulice dobit će potpuno novu cestu i pločnik, ali i novu vodovodnu mrežu.
-Radi se na izmjeni cijevi iz 1989. godine zbog lošeg stanja mreže i velikih gubitaka. Upravo zbog toga odlučili smo krenuti u rekonstrukciju vodovodne mreže i stavljamo potpuno nove cijevi. Riječ je o tridesetak priključaka, a stanovnici ove ulice imat će sada puno kvalitetniju uslugu – naglasio je direktor Marić.
Nakon što završe radovi na vodovodnoj mreži, započet će izgradnja ulice i nogostupa obostrano. Ugovorena vrijednost svih radova je oko 1.800.000,00 kuna.
-Augustinčićeva ulica je primjer dobre prakse. Odlučili smo ne bacati novce kroz šljunčanje nego ići u cjelovitu rekonstrukciju. Radove izvode Ceste Sisak i nadam se da će ih završiti u roku od 70 radnih dana kako je i dogovoreno. Kvaliteta života stanovnika ove ulice bit će unaprijeđena – izjavila je gradonačelnica Ikić Baniček za vrijeme obilaska gradilišta u Ulici Antuna Augustinčića.
Zeleni brijeg imat će, kako je najavila gradonačelnica, najkvalitetnije prometnice od svih gradskih četvrti. Naime, planiran je dovršetak Bakranove ulice do bazilike sv. Kvirina, a već se dogovara troškovnik s Hrvatskim cestama o sanaciji Ulice Berislava Pavičića u cijeloj dužini. Hrvatske ceste sanirat će ovu ulicu od Celjakove do OŠ Braća Ribar, a Grad Sisak će svojim sredstvima sanirati dio od škole do Odranske. Gradonačelnica je također najavila i mogućnost ponovnog uvođenja autobusne linije po Zelenom brijegu, ali nakon sanacije svih prometnica te nakon što se još jednom sagledaju potrebe građana.