Objekt vrtića Različak na Zelenom brijegu proširit će se za još jednu vrtićku skupinu nadogradnjom vrtićke jedinice, garderobe i sanitarnog čvora u trenutno neiskorištenom prostoru terase vrtića od gotovo 80m2. Radovi su već počeli, a njihovom dinamikom zadovoljna je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je danas obišla ovaj objekt.
-Naša ideja će se ostvariti da do Božića ovaj prostor stavimo pod krov nakon što je u kratkom roku postavljena čelična konstrukcija koja će ovih dana biti zatvorena knaufom nakon čega ide limeni pokrov, unutarnje opremanje i postavljanje stolarije. Očekujemo da će do kraja veljače iduće godine sve biti gotovo i spremno da na proljeće dočeka novu grupu vrtićkih mališana. Veseli me što je u mojih osam godina mandata ovo četvrti vrtić koji dograđujemo, gradimo ili povećavamo kapacitet. U planu je na ovoj istoj lokaciji dogradnja vrtića za šest odgojnih skupina, također je plan u Capragu napraviti potpuno novi objekt s ciljem povećanja vrtićkih kapaciteta. Drago mi je što imamo slatke brige povećanja broja djece, uspjeli smo postići visoku razinu standarda predškolskog odgoja, a Sisak je unutar europskog prosjeka pohađanja predškolskih programa na što kao građani grada Siska možemo biti ponosni – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović istaknula je kako ovaj projekt, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu 402 tisuće kuna, ima veliki značaj za poboljšanje uvjeta u vrtiću.
-Pojačat ćemo kapacitet vrtića i tako odgovaramo na potrebe roditelja za upisom djece. To je pokazatelj da se radi na poboljšanju kvalitete predškolskih ustanova u gradu što je dugoročno poželjno. Zahvalna sam Gradu Sisku što iskazuje volju i želju da se unaprijede uvjeti u vrtiću – rekla je ravnateljica.
Proširenjem Različka na još jednu skupinu, u ovom će objektu od proljeća iduće godine biti ukupno devet odgojnih skupina. Kako je najavila ravnateljica Kokanović, trenutno je u izradi idejni projekt za dogradnju Pčelice za još jednu skupinu i dvoranu, a na samom objektu Različka planirana je nadogradnja za još šest novih skupina.
Sljedeće godine očekuju nas nova ulaganja u povećanje kapaciteta u predškolskim ustanovama u gradu Sisku. U Capragu će se, u sklopu Dječjeg vrtića Sisak Novi, graditi novi objekt vrtića, a jedan od kapitalnih projekata je izgradnja odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo. Osim rekonstrukcije i dogradnje škole u Galdovu, bit će izgrađen novi vrtić u kojem će biti dvije jasličke i četiri vrtićke skupine sa 135 djece kojima će, uz sobe dnevnog boravka, na raspolaganju biti garderobe, dvorana i uređeno vanjsko igralište.