Temeljem Sporazuma o suradnji i donaciji koji je potpisan između Mađarske humanitarne službe Malteškog reda, Grada Siska i Osnovne škole Budaševo – Topolovac – Gušće, počeli su radovi konstruktivne sanacije Područne škole Topolovac koja je teško stradala u sisačkom potresu. Predstavnici ove humanitarne organizacije istaknuli su kako žele da se djeca što prije vrate u svoje poznato školsko okruženje te su u kratkom roku napravili procjenu postojećeg stanja školske zgrade, projekt sanacije škole, odabrali izvođača radova, a potpisanim Sporazumom obvezali su se i nabaviti potrebnu opremu za školu. Gradonačelnica Kristina Ikić Bnaiček zahvalila je humanitarnoj organizaciji iz Mađarske na ovoj donaciji i izrazila želju da se škola što prije osposobi.
-Početak obnove škole razveselit će sve roditelje i mališane koji trenutno ne mogu biti u svom objektu – rekla je gradonačelnica.
Područnu školu Topolovac je prije potresa pohađalo 45 djece iz Topolovca, Preloščice i Bukovskog, a nastavu trenutno pohađaju u školi u Budaševu.