Počela je nova školska godina, a u devet sisačkih osnovnih škola u školske klupe sjelo je 3.063 učenika. Iako se u cijeloj državi nastavlja trend pada broja prvašića, u Sisku to nije slučaj jer su u ovoj školskoj godini upisana 373 prvašića u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 372.

Prvog dana škole, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je Osnovnu školu Viktorovac u kojoj je proširen produženi boravak te su adaptirane svlačionice i kupaonice.

-Nakon niza godina, u ovoj školi obnovljen je pod sportske dvorane, uređene su svlačionice i omogućili smo ono što su roditelji tražili proteklih godina, a to je da produženi boravak bude većeg kapaciteta. Time će od sada učenici i trećih i četvrtih razreda moći koristiti produženi boravak – naglasila je gradonačelnica.

Inače, na području grada Siska u sedam osnovnih škola provodi se program produženog boravka. Preostale su još škole Komarevo i Budaševo-Topolovac-Gušće u kojima roditelji još nisu izrazili interes za otvaranjem boravka.

-I u ovoj školskoj godini nastavljamo s Healthy Meal Standardom što znači da će se u školskim kuhinjama pripremati zdravi i kuhani obroci, drago mi je što nastavljamo s provođenjem građanskog odgoja, a veseli me i što smo i u OŠ Braća Ribar adaptirali sanitarne čvorove. Podsjećam kako smo zahvaljujući gradskom i državnom proračunu za sve sisačke osnovnoškolce osigurali knjige. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kupilo je udžbenike, a Grad Sisak radne bilježnice, likovne mape, kutije za tehnički odgoj i zemljopisne atlase. Mislim da će to biti jako dobar start za sve sisačke osnovnoškolce kojima želim ugodan prvi dan škole – zaključila je gradonačelnica.