Danas je na gradskim blagajnama počela isplata uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama s područja grada Siska. Iako će se uskrsnice isplaćivati sve do 31. ožujka, već prvog dana stvorila se velika gužva na gradskoj blagajni Kontroba koju je posjetila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Zahvaljujući dobrom punjenju gradskog proračuna, drugu godinu za redom isplaćujemo uskrsnice umirovljenicima, a s obzirom na povoljnu financijsku situaciju odlučili smo to omogućiti i nezaposlenima. Odaziv prvog dana je doista velik zbog čega smo angažirali i dodatne djelatnike na gradskim blagajnama – naglasila je gradonačelnica.

Uskrsnice, koje isplaćuje Grad Sisak, dobit će više od 9.700 umirovljenika i iznos je od 100 do 300 kuna ovisno o visini mirovine i oko 3.300 nezaposlenih osoba koji će dobiti 150 kuna uskrsnice. Grad Sisak je za isplatu uskrsnica iz proračuna izdvojio oko 2,5 milijuna kuna.

Uskrsnice se podižu na temelju obavijesti koja je svim umirovljenicima i nezaposlenim osobama trebala stići na kućnu adresu. U slučaju da umirovljenik s prebivalištem na području grada Siska i nezaposlena osoba s prebivalištem na području grada Siska nije dobila na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, uskrsnicu može dobiti i na temelju posljednjeg odreska od mirovine ili potvrde o svom statusu koju će umirovljenici zatražiti u sisačkom područnom uredu HZMO (Ulica lipa 4), a  nezaposlene osobe u sisačkom područnom uredu Sisak HZZ-a (Ulica kralja Tomislava 15). Osobe s takvim potvrdama uskrsnicu mogu podići na blagajnama od 23. ožujka do 14. travnja. Nakon tog datuma uskrsnice se više neće isplaćivati.

-Svi oni koji nisu u mogućnosti doći na jednu od tri gradske blagajne po uskrsnicu, to za njih mogu učiniti i druge osobe koje moraju donijeti obavijest o uskrsnici, njihovu osobnu iskaznicu i fotokopiju te osobne iskaznice –dodala je gradonačelnica.

Uskrsnice se isplaćuju na sve tri gradske blagajne pa podsjećamo kako je radno vrijeme gradske blagajne na Kontrobi ponedjeljak, utorak, četvrtak od 7 do 14, srijeda od 7 do 18, a subota od 7-13 sati. Na tržnici Caprag gradska blagajna radi ponedjeljkom, utorkom i  četvrtkom od 8 do 13, srijedom od 8 do 18, a subotom od 8 do 12 sati dok gradska blagajna u Sisačkom vodovodu radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.