Više od 13 tisuća naših sugrađana umirovljenika i nezaposlenih osoba moći će do 16. travnja podignuti sisačku uskrsnicu na gradskim blagajnama tržnice Kontroba i Caprag te na blagajni Sisačkog vodovoda za što je Grad Sisak u proračunu osigurao 3 milijuna kuna. Umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna dobit će 300 kuna, oni s mirovinom od 2.001 do 5.000 kuna dobit će 200 kuna, a nezaposlene osobe imaju pravo na 200 kuna uskrsnice.
Danas, prvog dana isplate, gradsku blagajnu tržnice Kontroba obišla je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
– Uskrsnica će svakako dobro doći našim sugrađanima, pogotovo sad u vrijeme krize gospodarstva koju najviše osjete upravo umirovljenici i nezaposleni. Pored potresa, pandemije i svih nedaća koje su nas zadesile, svjedoci smo i poskupljenja zbog rata u Ukrajini. Stoga je ovo simboličan način da se jednoj od ugroženih skupina odužimo i pomognemo u ovim teškim vremenima – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Pravo na isplatu sisačke uskrsnice ostvaruje 13.334 umirovljenika i nezaposlenih osoba s područja grada Siska koji su status stekli zaključno do 21. ožujka ove godine. Grad Sisak je, na temelju popisa HZMO-a i HZZ-a, na kućne adrese dostavio obavijest o uskrsnici, a u slučaju da je umirovljenik i nezaposlena osoba nisu dobili, uskrsnicu mogu podići uz osobnu iskaznicu i jednim od dokaza kojim će potvrditi svoj status. Ukoliko umirovljenik ili nezaposleni nije u mogućnosti podignuti svoju uskrsnicu može za to zadužiti drugu osobu koja će je podignuti na temelju obavijesti ili drugih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice umirovljenika ili nezaposlenog.