Danas je na gradskim blagajnama počela isplata sisačkih uskrsnica za sve umirovljenike i nezaposlene osobe s područja grada Siska. Prvog dana podjele uskrsnica, za što su sredstva osigurana iz gradskog proračuna, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je gradsku blagajnu na tržnici Kontroba.
-Nastavljamo dobru i lijepu tradiciju, zahvaljujemo se našim umirovljenicima za sve dobro što su učinili u svom radnom vijeku i za sva svoja dobra djela s kojima su se ugradili u ovaj grad. Ove godine smo povećali razrede i oni s manjim mirovinama dobivaju 300 kuna, a oni s većima 200 kuna – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
U slučaju da umirovljenik nije dobio obavijest o isplati uskrsnice, pravo na isplatu može ostvariti osobnom iskaznicom radi potvrde prebivališta i zadnjeg odreska od banke, na kojem je vidljiva svrha isplate mirovine od strane HZMO-a ili zadnjeg odreska mirovine ili potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
U slučaju da nezaposlena osoba nije dobila obavijest o isplati uskrsnice, pravo na isplatu može ostvariti osobnom iskaznicom radi potvrde prebivališta, potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ispisom elektronske potvrde o nezaposlenosti iz sustava e-Građani.
Isplata sisačke uskrsnice obavljat će se putem gradskih blagajni na Gradskoj tržnici Sisak, tržnici u Capragu i poslovnici Sisačkog vodovoda do 3. travnja 2021. Pravo na isplatu ima 14.410 naših sugrađana, a u proračunu Grada Siska za uskrsnice je osigurano 3.177.100 kuna.
Nakon isplate uskrsnica, Grad Sisak kreće s podjelom đačkog džeparca.
-Iznos đačkog džeparca je 200 kuna za osnovnoškolce i srednjoškolce. S podjelom krećemo nakon 10. travnja, direktno po školama za osnovnoškolce, a srednjoškolci će džeparac moći podići na gradskim blagajnama – zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.
Radno vrijeme gradskih blagajni
Tržnica Kontroba
ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 07.00 do 14.00 sati
srijeda od 07.00 do 18.00 sati
subota od 07.00 do 13.00 sati
Tržnica Caprag
ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak od 08.00 do 13.00 sati
utorak od 08.00 do 18.00 sati
subota od 08.00 do 12.00 sati
Sisački vodovod
od ponedjeljka do petka od 07.30 do 15.00 sati