Gradska četvrt Zeleni brijeg, u dijelu uz Zvonimirovu ulicu, posljednjih godina poprima novi izgled.  Prošle godine tome je pridonijela izgradnja prve sportske dvorane „Zeleni brijeg“ te prije toga i izgradnja nove prometnice koja je povezala Zvonimirovu ulicu s Komunalnom zonom, a za koju je Grad Sisak dobio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Time je građanima, osim Komunalne zone, pristupačnije postalo i reciklažno dvorište Sisak Stari smješteno ispod Mosta Gromova.

Ovih dana je na lokaciji uz Zvonimirovu ulicu započeo još jedan projekt, riječ je o izgradnji park&ride parkirališta. Radovi su već počeli, izvođač je zajednica ponuditelja Ceste Sisak i Toni Gale, a ugovorena vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna s PDV-om.

-Uz novu prometnicu, a u neposrednoj blizini željezničkog i autobusnog kolodvora, počeli smo graditi „park&ride“ parkiralište koje će riješiti problem parkiranja za sve one koji putuju vlakom ili autobusom –najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Grad Sisak tako će urediti parkiralište za osobne automobile namijenjene isključivo putnicima koji nastavljaju putovanje vlakom ili autobusima Auto prometa, odnosno koji koriste javni prijevoz i rade u drugim gradovima.

U sklopu nastavka uređenja komunalne infrastrukture na području Zelenog brijega, ove je godine planirano i izvanredno održavanje Zvonimirove ulice, a radi se o obnovi asfalta na prometnici i pješačkoj stazi te uređenje parkirališta uz samu prometnicu čime će se poboljšati sigurnost i udobnost prometovanja.