U neposrednoj blizini sadašnjeg vrtićkog objekta Sunce na Brzaju, ovoga su tjedna počeli radovi na izgradnji novog vrtića koji će imati veći kapacitet od postojećeg objekta i više mjesta za vanjske aktivnosti. Izgradnju u iznosu oko 4,5 milijuna kuna financira U.S Army Corps of Engineers dok je udio Grada Siska oko dva milijuna kuna. Novi vrtićki objekt bit će prizemnica s četiri odgojne skupine, od čega će dvije biti jasličke, a moći će primiti oko 80 djece. U sklopu novog vrtića bit će uređena i multifunkcionalna dvorana od oko 80 m2 u kojoj će se održavati sportske aktivnosti i predškolske priredbe.

Izvođač radova je tvrtka Josip Fudurić d.o.o., a objekt će biti pod krovom do jeseni sljedeće godine nakon čega slijedi opremanje. Dovršetkom gradnje svi će vrtićki objekti biti u prostorima u vlasništvu Grada Siska, jer se još samo vrtić Sunce nalazi u unajmljenom prostoru za kojeg Grad Sisak plaća najam.

Paralelno s izgradnjom novog vrtića počinje i gradnja velikog parkirališta između Ulice Tina Ujevića i Gustava Krkleca, odmah pored budućeg vrtića. Novo parkiralište imat će 70 parkirališnih mjesta, od čega 4 za osobe s invaliditetom, a povećat će se i broj parkirnih mjesta u Ulici Tina Ujevića čime će biti osigurano još više mjesta za vozila stanara okolnih zgrada, ali i za roditelje koji dovoze djecu u vrtić. Vrijednost radova izgradnje parkirališta je 2,1 milijun kuna s PDV-om, a izvođači su tvrtke Ceste Sisak i Toni Gale.