Zamjenik gradonačelnice Marko Krička i potpredsjednica Gradskog vijeća Miša Majkić Vukčević obišli su danas, povodom blagdana Svih svetih počivališta poznatih Siščana. Cvjetnim aranžmanima i svijećama prisjetili su se njihovog doprinosa našem gradu, a odali su poštovanje i na Dječjem groblju u Parku Diane Budisavljević.

Ferdo Hefele bio je aktivni sudionik društvenog života grada Siska i pisao je etnografske i članke o folkloru, obrazovanju te povijesti grada Siska. Vjekoslav Janić, poznat kao Vlado Janić Capo je bio sudionik NOB-a 1941.-1945. i prvi zapovjednik prvog sisačkog partizanskog odreda. Janko Bobetko također je bio sudionik NOB-a i general Hrvatske vojske od samostalnosti RH te načelnik Glavnog stožera HV-a.

Franjo Medřicky bio je profesor glazbe i skladatelj, a Franjo Lovrić najdugovječniji gradonačelnik Siska. Tea Benčić Rimay bila je hrvatska pjesnikinja, esejistica i književna teoretičarka, jedna od vodećih hrvatskih stručnjakinja za suvremeno hrvatsko pjesništvo. Slavo Striegl poznati je sisački akademski slikar i likovni pedagog, a Marijan Glavnik poznati akademski kipar i slikar. Sisak je 2020. ostao bez još jednog poznatog Siščana, poznatog jazz glazbenika Damira Kukuruzovića.

U nastavku obilaska zamjenik gradonačelnice i potpredsjednica Gradskog vijeća sudjelovali su i u protokolu polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule hrvatske branitelja kod središnjeg križa.