Gradsko trgovačko društvo Auto promet Sisak krajem prošle godine dobio je tri certifikata koje je danas direktoru Auto prometa Darku Majiću uručio direktor tvrtke Top Consult Grupe Josip Britvić. Tako ova gradska firma od sada ima certifikat sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, certifikata sustava upravljanja okolišem ISO 14001:2009 te certifikat sustava upravljanja sigurnosti i zaštitom zdravlja OHSAS 18001:2007.
-Sustav upravljanja kvalitetom (ISO 9001) stavlja naglasak na korisnika usluge Auto prometa Sisak, odnosno zahtjev ove norme je da se kontinuirano analizira koliko su korisnici zadovoljni uslugom koja im se pruža i da se stalno ta razina usluge poboljšava. Sustav upravljanja okolišem (ISO 14001) znači smanjenje negativnog utjecaja Auto prometa na okoliš kao što su odvajanje otpada, smanjenje proizvodnje otpada i slično. Uz pomoć norme sigurnost i zaštita zdravlja (OHSAS 18001) smanjuje se mogućnost ozljeda na radu, ali je ova norma važna i zbog podizanja svijesti zaposlenika o zaštiti na radu – pojasnio je Britvić.
Sustav je implementiran uz potporu konzultantske kuće Top Consult Grupa d.o.o., te je uspješno certificiran od strane neovisnog međunarodnog certifikacijskog tijela u prosincu 2015. godine. Trgovačkom društvu Auto Promet Sisak izdan je certifikat na rok od tri godine s obvezom godišnjeg nadzora. Certifikacijom navedenih sustava upravljanja ovo trgovačko društvo bit će pod stalnim nadzorom certifikacijskog tijela Universal Adria d.o.o. što će doprinijeti daljnjem kontinuiranom razvoju usluga.
Direktor Auto prometa Darko Majić istaknuo je kako je tijekom prošle godine prevezeno 1.590.069 putnika, od čega u linijskom prijevozu 1.355.964 putnika, zatim 213.000 učenika u sklopu posebnog prijevoza osnovnih škola te 21.105 putnika koji su odlazili na izlete.