Grad Sisak je od početka godine preuzeo od Hrvatskih voda poslove vezane uz obračun i naplatu naknade za uređenje voda. To znači da će svi obveznici plaćanja s područja Grada Siska ovih dana dobiti nova Rješenja o obračunu naknade za uređenje voda i zajedničke uplatnice za plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda.
Ne radi se o novoj obvezi plaćanja naknade za uređenje voda, niti se radi o povećanju cijena. To samo znači da će se uplata vršiti na drugačiji način, zajedno na uplatnici s komunalnom naknadom na žiro račun Grada Siska i to dinamikom kojom se plaćaju računi komunalne naknade: za prvu i drugu gradsku zonu plaćanje je mjesečno, a za treću, četvrtu i petu zonu-tromjesečno (kvartalno).
Ovaj postupak neće povećati troškove domaćinstava, a ukoliko se ovaj račun bude plaćao na gradskoj blagajni koja će od 1. ožujka biti otvorena na Gradskoj tržnici, neće se plaćati ni naknada.
Svi oni građani koji će podnijeti zahtjev i ostvariti oslobađanje plaćanja komunalne naknade prema jednom od socijalnih kriterija (korisnici stalne pomoći za uzdržavanje, obveznici čija primanja po članu domaćinstva ne prelaze 1.500,00 kn, obveznici u seoskom domaćinstvu koji su stariji od 65 godina te slijepe osobe) trebaju se s dobivenim rješenjem o oslobađanju i uplatnicom javiti na blagajnu Grada Siska gdje će platiti samo naknadu za uređenje voda.
Za sva pitanja ili nejasnoće u vezi sa dobivenim rješenjem može se kontaktirati Grad Sisak, Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav, na brojeve telefona: 510-159, 510-174 ili e-mail: komunalno-nuv@sisak.hr.