U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“  organizira paljenje svijeća (lampiona)  na sisačkom Starom mostu u petak, 17. studenog s početkom u 17 sati. Lampioni će se paliti s obje strane mosta na zaštitnom gornjem dijelu ograde, a paljenje će započeti na mostu od strane do parka krećući se mostom prema Lađarskoj ulici. Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ predlažu zainteresiranim građanima koji će doći da ponesu male lampione koji mogu do idućeg dana dogorjeti kako bi mogli Stari most vratiti u prvobitno stanje.

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar organiziraju i Sisački volonteri zajedno s Udrugom branitelja domovinskog rata Dabrovi Sisak koji će u popodnevnim satima u subotu, 18. studenog paliti i postaviti lampione od Mosta Gromova, Strossmayerovom ulicom, Petrinjskom i dalje prema raskrižju s Mošćenicom i to desnom stranom kolnika.

Vijeće gradske četvrti Caprag organizira paljenje svijeća u subotu, 18. studenog u 16 sati ispred spomenika za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje iz Domovinskog rata na Trgu hrvatske državnosti u Capragu.