Sisački festival piva, sedmi po redu, održat će se ove subote, 11. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je  pokrenuo Gradski muzej Sisak. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu.

Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15 sati. Ruta sisačkih pivovara kreće kod Stare pivovare u ulici Ruđera Boškovića b. b., a završava podrumima Nove pivovare u ulici Ivana Gundulića. Cilj obilaska je ukazivanje na bogatu pivarsku tradiciju grada koja seže od 1855. godine.

Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Striegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i sisački crafteri. Uz pivo i dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti moći će uživati u koncertu benda Sacher.

Oni koji bi htjeli saznati  malo više o industrijskoj baštini grada Siska mogu se prošetati do zgrade HOKU u kojoj je smješten prvi interpretacijski centar spomenutog sadržaja, gdje mogu pogledati izložbu Željeznička baština Siska na starim razglednicama i fotografijama iz zbirki Gradskog muzeja Sisak.

U sklopu zanimljivosti ovogodišnjeg Sisačkog festivala piva neće nedostajati ni zabave za najmlađe.