-Veselim se Kupskim noćima posebno jer je to prva manifestacija nakon lockdowna. Prilika je to da pokažemo, da unatoč ovim izazovnim vremenima, građanima možemo ponuditi zanimljiva događanja. Ovoj epidemiološkoj situaciji doskočili smo tako što su događanja organizirana na nekoliko lokacija. Dođite i uživajte u Kupskim noćima gdje vas očekuje tri dana zabave za najmlađe i one malo starije. Zahvaljujem brojnim profesionalcima iz udruga i volonterima bez kojih ovo događanje ne bi bilo moguće  – tim je riječima gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pozvala sve sugrađane i goste na manifestaciju Kupske noći koja će se održati od 28. do 30. rujna na  nekoliko lokacija u središtu grada Siska.

I direktorica Turističke zajednice grada Siska Mirjana Lahovsky Žličarić napomenula je kako će program zadovoljiti sve uzraste i različite ukuse.

-Kupske noći ove su godine festival umjetnosti, zabave, sporta i kulture. Manifestacija će se održati na više punktova, a događanja na vodi bit će obilježena Kupskom alkom i Šikljadom. Zaljubljenici u avione uživat će u aeroshowu, a organizirali smo i jedan dio programa za ljubitelje umjetnosti i kulture – rekla je direktorica TZ grada Siska.

Uz Grad Sisak, TZ grada Siska, gradske ustanove i trgovačka društva te sponzore, veliku potporu ovoj manifestaciji pružaju i udruge poput Udruge lađara Sisak, Udruge lađarica Sisak, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Sisak i Klub Vrbina te Aero kluba Sisak.

Kupske noći počet će u petak u 16 sati Kupskom alkom koju je najavio predsjednik UDVDR-a Klub Vrbina Dubravko Habulin napomenuvši kako su prijave još uvijek otvorene za ovo zanimljivo natjecanje koje se sastoji od 2 člana posade uz vozača iz udruge. Tradicionalna Šikljada održat će se u subotu s početkom u 11 sati, a veliku potporu u organizaciji ovog natjecanja pružaju sisačke lađarice i lađari. Do današnjeg dana za žensku Šikljadu prijavljeno je 11 ekipa.

-Nas 13 aktivnih članica iz Udruge lađarica Sisak jako smo se angažirale oko ovog događaja. Nakon što završimo s poslom, poslijepodne treniramo s ekipama koje su se prijavile. Imamo najveći broj prijavljenih ekipa do sada – rekla je iz Udruge lađarica Sisak Andrea Borić.

Saša Grahovac iz Udruge lađara Sisak napomenuo je kako se i za mušku Šikljadu do današnjeg dana prijavilo 11 ekipa. Svi zainteresirani za sudjelovanje na Šikljadi imaju se još vremena prijaviti do subote do 10 sati. U pauzi između utrka Šikljade održat će se aeroshow od 17.30 do 19 sati, a Emir Fetibegović iz Aero kluba Sisak najavljuje kako će sudjelovati između 12 i 15 letjelica te je pozvao posjetitelje da aeroshow prate i s druge strane obale rijeke Kupe kako se ne bi stvorila gužva na Šetnici Slave Striegla.

Ove godine je bogat i glazbeni program u kojem sudjeluju Silente, Patrick Walker Trio, Sara Renar, Amira Medunjanin i drugi.

Prijave za Kupsku alku i Šikljadu još su otvorene, a možete se prijaviti u TZG Sisak na broj telefona 044/522 655 ili e-mail tzgsiska@tzgsiska.tcloud.hr ili sat vremena prije početka natjecanja.

Cijeli program ovogodišnjih Kupskih noći nalazi se u privitku teksta.