Otvoreno je novouređeno dječje igralište Majmunjak, smješteno između Rimske ulice i Ulice Stjepana i Antuna Radića. Ovo je igralište jedno od najposjećenijih u gradu Sisku, a prva su ga nakon otvorenja isprobala djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Stari.

Cijela površina igrališta presvučena je novom gumiranom podlogom, a postavljene sprave najpoznatijih proizvođača opreme za aktivnosti na otvorenom HAGS i Berliner zadovoljavaju sve sigurnosne norme te su konstruirane tako da razvijaju motoričke vještine djece od 7 do 14 godina. Na igralištu Majmunjak nalaze se i sprave koje su opremljene s užadi, što je novina u opremanju dječjih igrališta.

– I u uvjetima kada još mnoge kuće čekaju obnovu, odlučili smo se za novo igralište uz financijsku podršku dm-a, jer želimo vratiti život u centar grada, a veselje djece na igralištu je potvrda da smo na dobrom putu, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i najavila uskoro gradnju dječjeg igrališta na Zelenom brijegu.

U projekt uređenja dječjeg  igrališta Majmunjak uključio se dm s donacijom u iznosu 213.750,00 kuna,   u sklopu svog natječaja ZAJEDNO za Petrinju, Glinu i Sisak čiji je cilj podržati obnovu i razvoj potresom pogođenih područja. Predstavnik dm-a Ivan Horvat je na otvaranju istaknuo kako će dm i u buduće podržavati projekte na području Grada Siska.