Program u povodu završetka radova na novoj pješačkoj zoni odgađa se zbog kiše i snijega i održat će se u nedjelju, 13. studenog na prostoru nove pješačke zone. Cijeli program ostaje kako je najavljeno, osim šte će koncert Massima početi u 19 sati, a Festival mladog škrleta i dječji program počinju u 17 sati.

Pod sloganom Vino i sve sisačko fino u Sisku se pokreće nova eno i gastro manifestacija Festival mladog škrleta koja će svake godine u studenom promovirati vinare i vinarije s našeg područja te domaće autohtone proizvode s naglaskom na škrlet. Uz to bit će organizirane vinske radionice u sklopu kojih će se moći kušati vina. Budući je slogan manifestacije Vino i sve sisačko fino, ujedno će biti promovirana bogata gastro ponuda sisačkog kraja. U tom dijelu ostvarena je suradnja s brojnim domaćim proizvođačima i ugostiteljima te Kulinarskim institutom KULIN čiji predavači i polaznici pripremaju brojne nove recepture i specijalitete upravo za ovu manifestaciju.

Za djecu je organiziran i bogat dječji program koji će početi u 17 sati na Majmunjaku, a posebni sponzori Podravka i McDonalds pripremaju posebne aktivnosti za djecu – igraonice, radionice, degustacije uz animatore, a djeci će se pridružiti i maskota Lino.

A kao kruna cijelog događanja je koncert Massima koji počinje u 29 sati. Odabir suradnje s Massimom logičan je izbor za dobru atmosferu na novoj pješačkoj zoni koja treba predstavljati urbano srce grada, prostor u kojem se ljudi kreću, druže, zaustavljaju i dobro osjećaju.