U povodu proslave Krsne slave svetog Save, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Siska organiziralo je sinoć otvaranje manjinske knjižnice i čitaonice u prostorijama Vijeća u Rimskoj ulici 4.
Kako je rečeno cilj otvaranja knjižnice je mogućnost da građani Siska neovisno o svojoj nacionalnoj pripadnosti dobiju priliku posuditi i pročitati djela pisaca domaće i svjetske književne scene na ćiriličnom i latiničnom pismu, djela koja se danas vrlo teško pronalaze u suvremenim knjižnicama. Knjižnica je opremljena uz pomoć donatora. Najveći među njima je Srpska pravoslavna crkva iz Siska čiji je bivši paroh Petar Olujić godinama sakupljao knjižnu građu te sadašnji paroh sisački Veselin Ristić koji je prepoznao trenutak da to blago napokon bude dostupno i široj javnosti. Tu su još i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac iz Siska, velik broj osobnih donacija građana, donacija Narodne biblioteke iz Beograda kao i najavljeni poklon od 500 naslova Matice srpske iz Novog Sada.
Na sinoćnjem otvorenju knjižnice bio je i zamjenik gradonačelnice Marko Krička rekavši kako se silno ponosi raznolikošću Siska, manjinskom knjižnicom bošnjačke nacionalne manjine i sada manjinskom knjižnicom srpske nacionalne manjine te kako će Sisak uvijek biti otvoren za suradnju, razmjenu ideja i provođenje projekata korisnih građanima.