Skejteri iz Zagreba, Varaždina, Osijeka, Siska i drugih gradova koji su bili na jučerašnjem otvorenju skate parka na Ciglarskoj grabi u Sisku kažu kako je sisački skate park najveći i najbolji u Hrvatskoj. Skate park, čija je gradnja počela u svibnju, otvorila je jučer gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasivši kako je ovo još jedan projekt koji je dokazao da treba napraviti sadržaj i da će uvijek biti zainteresiranih.

-Iako je bilo ideja da ovdje nabavimo samo nekoliko elemenata, bila sam mišljenja da treba napraviti nešto trajno i to upravo ovdje, u centru grada, ali na rubu obrtničke zone gdje nikome ne smeta skate park. Siščani napokon imaju skate park i svi su dobrodošli – naglasila je gradonačelnica.

U rujnu će se oko skate parka posaditi drveće kako bi bilo više hlada, još će se dodatno urediti okoliš postavljanjem klupa i sjenica te će sisački skate park sasvim sigurno uskoro biti i domaćin nekog skate natjecanja.

Grad Sisak u realizaciju ovog projekta krenuo je upravo u suradnji sa sisačkim skejterima koji će dalje brinuti o parku. Park je veličine 17 m x 18 m, a sastoji se od platoa i 6 elemenata za vožnju. Ukupna vrijednost skate parka je oko 450 tisuća kuna, od čega je tvrtka Nexe donirala beton u vrijednosti 60 tisuća kuna.

Ciglarska graba sve više postaje omiljeno mjesto Siščana, pogotovo rekreativaca. Uz skate park, do sada je već na ovoj lokaciji izgrađena staza oko jezera, dječje igralište, postavljene su kućice s roštiljima, a u realizaciji je promatračnica za ptice i fitness park te izgradnja ribičke kuće.