Osnovna škola Sela sedma je po redu, od ukupno devet sisačkih osnovnih škola, u kojoj je s radom započeo produženi boravak. Jedna od učionica uređena je i opremljena za potrebe ove vrste odgojno obrazovnog rada izvan redovite nastave u čije je uređenje Grad Sisak uložio oko 50 tisuća kuna. Iz gradskog proračuna financira se i plaća učiteljice zaposlene u boravku te pola plaće za kuharicu.

Produženi boravak otvorio je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

-Današnji način života je takav da je roditeljima koji su zaposleni potrebna ovakva podrška obrazovno-odgojnog sustava. Iako je ovo područje s još uvijek aktivnim „baka-servisom“, drago mi je da i ovdje otvaramo produženi boravak gdje su djeca i sigurna i sita, a uz to tu i uče i pišu zadaću. Nadam se da će roditelji pokazati interes i za preostale dvije škole, OŠ Komarevo i OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, da se i  tamo otvori produženi boravak. Ako se pokaže takva potreba mi ćemo kao Grad reagirati i pronaći potrebna sredstva – rekao je Krička.

Inače, u ovoj školi uskoro počinju i radovi energetske obnove zgrade Osnovne škole Sela što je trenutno najveći građevinski projekt u području obrazovanja u gradu Sisku koji se u 70 postotnom iznosu  financira bespovratnim sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.