Produženi boravak od danas službeno ima i Osnovna škola Budaševo-Topolovac-Gušće. To je ujedno osma sisačka osnovna škola, od ukupno njih devet, u kojima se uz pomoć Grada Siska odvija program produženog boravka. Otvorenju su se danas pridružili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i resorni pročelnik Goran Grgurač, a gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što će i ova škola imati ovu uslugu koja ima višestruke koristi za djecu i njihove roditelje.

-Drago mi je da se i u ovom dijelu grada pokazala potreba za produženim boravkom što je jako dobro pogotovo za prvašiće koji dolaze iz vrtićkog okruženja i produženi boravak je odlična prilika da se brže socijaliziraju, više druže i bolje upoznaju. Prednost je i to što učiteljice u boravku imaju više vremena objasniti mališanima ono što možda nisu usvojili na nastavi. Boravak je odličan i za roditelje jer djeca kad dođu kući iz škole već imaju napisanu zadaću pa se mogu posvetiti druženju i drugim aktivnostima. Ovime  su sve škole, osim OŠ Komarevo, dobile produženi boravak . Ukoliko se i u toj školi ukaže takva potreba, Grad Sisak izaći će u susret i organizirati sve što je potrebno – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ravnateljica Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće Mirela Maričević zahvalila je Gradu Sisku na pomoći, ali i roditeljima koji su pokazali interes za otvaranjem produženog boravka. Za sada ima sedam učenika, no očekuje se i veći broj djece. Zahvalila je i učiteljicama koje su uredile prostor kako bi se djeca što ugodnije osjećala u njemu.