U Dječjem vrtiću Sisak Novi danas je otvoren Park osjetila. Nakon rezanja vrpce gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček je, u društvu mališana, obišla centre koji potiču osjetila te se družila s njima u sjenici.

Veliki događaj za vrtić i naselje Caprag svojim dolaskom uveličali su brojni uzvanici, koje je na početku pozdravila ravnateljica Ljubica Ivšić. Posebno se zahvalila sponzorima, bez čije bi donacije interaktivni park ostao samo neostvaren san. Ovu veliku investiciju u vrtiću omogućili su Udruga RTL pomaže djeci i INA ispred koje je prisutne pozdravio direktor sisačke Rafinerije Damir Butković.

Autorica Parka osjetila je dipl. ing. krajobraza Morana Čulig. Park osjetila ima nekoliko zona: mirisa, opipa, okusa, vida i sluha. Osjetilne biljke na najbolji način će pomoći djeci dočarati pojedino osjetilo i potaknuti ih da se njime služe, a posebno će pomoći spoznajnom razvoju djece s teškoćama u razvoju.

Uz otvorenje parka osjetila danas je u DV Sisak Novom obilježen i Svjetski dan kulturne baštine uz nastup Dječjeg pjevačkog zbora Kosjenka i Folklorne igraonice.