Grad Sisak već šestu godinu za redom nastavlja program subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita putem programa Sisački poduzetnik/ca u suradnji s poslovnim bankama, koji omogućuju sisačkim poduzetnicima pristup povoljnijim kreditnim sredstvima za realizaciju razvojnih projekta.

Namjena kredita u Programu Sisački poduzetnik/ca je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih  objekata, financiranje kupnje opreme i financiranje trajnih obrtnih sredstava. Prednost pri dodjeli potpore imat će proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za Grad Sisak.

Ove godine u program je uključeno i pokretanje poslovne aktivnosti poslije potresa, gdje za sve namjene kredita Grad Sisak subvencionira kamatnu stopu sa 4 postotna poena.

Natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita za program Sisački poduzetnik/ca 2021. otvoren je do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca 2021. godine. Zahtjev za dodjelu kredita i pripadajuća dokumentacija podnose se osobno ili preporučeno putem pošte u jednom primjerku Povjerenstvu za ocjenjivanje poduzetničkih kredita putem Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav.

Natječaj i obrasci za dodjelu poduzetničkih kredita Sisački poduzetnik/ca 2021. mogu se pogledati u privitku teksta.

Više informacija o programu Sisački poduzetnik/ca možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav na broju telefona 044/635-531 ili direktno u bankama kod kreditnog referenta.