Popratnim programom i presijecanjem vrpce, danas je svečano otvoren dograđeni dio vrtićkog objekta Bubamara Dječjeg vrtića Sisak Stari, koji sad ima novu dvoranu, dodatnu prostoriju za još jednu vrtićku skupinu te vezni hodnik sa sanitarijama i garderobom.

– Podsjećam da je ovo projekt financiran u ukupnom iznosu od 2.100,000 kuna, od čega Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira iznosom od 831.778,00 kuna. Ovo nam omogućava da se na godišnjoj razini upiše dvadesetak djece više, ovisno o vrtićkoj dobi. Drago nam je da nastavljamo unapređivati vrtićke kapacitete i uskoro otvaramo novi vrtić Sunce – izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dogradnjom vrtićkog objekta Bubamara, Dječjeg vrtića Sisak Stari proširio se smještajni kapacitet vrtića što će uvelike doprinijeti podizanju razine dostupnosti obrazovanja i skrbi za djecu predškolske dobi.

– S novom dvoranom i skupinom ovaj vrtić je unaprijedio svoju kvalitetu. Mi smo sretni što Grad prepoznaje naše potrebe s kojom je unaprijeđena kvaliteta našeg rada – zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović.

Izvođač radova na dogradnji bila je zajednica ponuditelja MHM-ing d.o.o. i Hidroelektra Čikara d.o.o. iz Zagreba, a stručni nadzor nad radovima vršila je firma Trasaadria d.o.o. iz Zagreba.