Sisački sajam cvijeća otvoren je u glazbenom paviljonu u Šetalištu Vladimira Nazora i trajat će do 12. svibnja. Uoči otvorenja najstarije sisačke manifestacije, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako je Sajam cvijeća jedinstveni projekt.

–  Raduje me što će i na ovogodišnjem 51. po redu Sisačkom sajmu cvijeća sa svojim cvjetnim instalacijama sudjelovati sisački dječji vrtići, osnovne škole, gradska trgovačka društva, udruge i OPG-ovi te što će naši najmlađi sugrađani prošetati 10. svibnja Cvjetnim korzom. Sisački sajam cvijeća je jedinstveni projekt jer se održava u srcu grada, na otvorenom prostoru kojim ljudi svakodnevno prolaze, posljednjih nekoliko godina bilježi i porast posjetitelja izvan Siska, istaknula je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pozvala sve da dođu na Sisački sajam cvijeća, da uživaju u cvijeću i brojnim drugim zabavnim sadržajima koje nudi.

Kako je rekla voditeljica projekta Danijela Gotal Grgurač, tema ovogodišnjeg Sisačkog sajma cvijeća je film, a u čast 110. obljetnice kinematografije u Sisku. Na Sajmu će sudjelovati 80-tak izlagača. Svaki dan će u prije podnevnim satima u dječjem šatoru biti organizirane pričaonice i igraonice za najmlađe u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac i Gradskog muzeja Sisak. Udruga Ruta Cres sa Cresa održavat će radionice filcanja vune i u sisačkim osnovnim školama. U glazbenom paviljonu održat će se pjesnička večer, u cirkuskom lunaparku kreativna radionica na kojoj će djeca izrađivati rekvizite za žongliranje i moći će vježbati cirkuske akrobacije, a na pozornici će u večernjim satima 8., 11. i 12. svibnja nastupiti Kazališni band i gosti, Trio Quatro i Onibabe.