Grad Sisak u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak nastavlja suradnju na programu ‘Sisačka šarena inkluzija’ u okviru koje otvara Centar igre i knjižnicu igračaka  ‘Krenimo zajedno’, namijenjene djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi.

Centar će biti smješten u prostoru Osnovne škole ‘Braća Bobetko’ i bit će mjesto zabave na kojem će se djeca i članovi njihovih obitelji, bez obzira na dob i uz stručno vodstvo, moći igrati i sudjelovati u kreativnim i društvenim  igrama. To je također mjesto gdje će se, u ugodnom ambijentu, djeca i odrasli moći družiti i učiti. Centar će nuditi aktivnosti koje potiču međugeneracijsko učenje i uključuju djecu, roditelje, bake, djedove i ostale starije osobe. Unutar Centra bit će opremljena knjižnica igračaka u kojoj će se djeca moći igrati i besplatno posuditi igračku ili društvenu igru. Osobito se to odnosi na djecu koja nemaju sreće odrastati u kućnom okruženju koje obiluje igračkama i poticajima za učenje.

Svečano otvaranje Centra igre i knjižnice igračaka ‘Krenimo zajedno’ bit će u srijedu 24. siječnja u 10 sati u OŠ ‘Braća Bobetko’ (Marijana Cvetkovića 24, Sisak).

Centrom ‘Krenimo zajedno’ će upravljati lokalni akcijski tim sastavljen od predstavnika Grada Siska, škole, vrtića, nevladinih i drugih organizacija.

Centar igre i knjižnica igračaka ‘Krenimo zajedno’ bit će otvoreni svaki utorak i četvrtak od 17 do 20 sati.

Centar je sufinanciran sredstvima EU iz projekta ‘TOY (Together Old and Young) for Inclusion’ kojeg u Hrvatskoj provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak, a koji se paralelno provodi i u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj.