Međunarodna udruga karikaturista MIKS poziva na 3. međunarodnu izložbu karikatura „Drevni astronauti“, koja se otvara 29. lipnja u 19 sati u Gradskom muzeju Sisak.

Radove će izložiti: Marco De Angelis (Italija), Arifur Rahman (Norveška), Eduardo Baptistao (Brazil), Zoran Petrović (Njemačka) te Roko Idžojtić, Darijana Gotal Sokolović, Krešimir Mišak, Matija Holjevac te autor i organizator MIKS-a Nenad Ostojić. Izložba će biti otvorena do 30. srpnja.

Organizator ističe kako su ove godine zaprimili 2106 radova od 579 autora iz 81 zemlje, što je više nego prethodne dvije godine. Prošlogodišnji MIKS je po broju pristiglih radova, sudionika i zemalja oborio sve regionalne rekorde, što je rezultiralo i primanjem Udruge MIKS u članstvo svjetske organizacije karikaturista FECO, a sama izložba je ocijenjena s pet zvjezdica.

Istovremeno s izložbom „Drevni astronauti“, u Gradskoj Galeriji Striegl od 29. lipnja, pa narednih dva tjedna, zainteresirani će moći razgledati prvu međunarodnu izložbu stripa MIKS COMICS, na kojoj će biti izloženi radovi velikana svjetskog stripa Igora Kordeja, Gorana Kovačevića, Krešimira Zimonića, Branislava Baneta Kerca, Dubravka Matakovića i drugih.

U krugu Gradskog muzeja Sisak bit će izložena i skulptura Zorana Petrovića, izrađena iz drveta hrasta Juliusa, legendarnog sisačkog hrasta, koja ostaje na poklon gradu Sisku.