Grad Sisak oslobodit će obveze plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta sve sisačke poduzetnike koju su morali obustaviti svoju djelatnost temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske do prestanka trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom.

Obveznici plaćanja komunalne naknade za stambeni i/ili poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti te poslovni prostori koji se ne koriste, a za koje su statičari utvrdili da su neuporabljivi ili privremeno neuporabljivi (crvena ili žuta naljepnica), oslobodit će se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade dok se status objekta ne promijeni.

O tome je obveznik naknade dužan obavijestiti Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav u roku od 15 dana od dana kada je objekt ponovno postao uporabljiv.

Grad Sisak sve je građane do 31. ožujka oslobodio plaćanja komunalne naknade za stambene prostore, a prema Odluci o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade oslobađanje se za stambene prostore produžuje i nakon 31. ožujka 2021.  za objekte sa žutom i crvenom naljepnicom sve dok se status stambenog objekta ne promijeni o čemu je potrebno obavijestiti Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav u roku od 15 dana od dana kada je objekt ponovno postao uporabljiv.

 

Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade zbog potresa nalazi se u privitku ovog teksta i u kategoriji Obrasci, Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav na web stranici Grada Siska, a sve informacije možete dobiti na brojevima telefona 044/635-527 ili 044/635-512, odnosno od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na adresi Marijana Cvetkovića 8 (Sisak, Caprag) gdje je privremeno smještena gradska uprava.