Na natječaj Grada Siska za davanje u dugoročni najam građevinskih parcela na Zelenom Brijegu javilo se osam višečlanih obitelji koje su ispunile uvjete natječaja. Grad će dodijeliti zemljišta za mjesečnu naknadu od 10,77 do 25,66 eura. Nakon što sagrade obiteljsku kuću, zemljište mogu otkupiti uz popust od 20 do 60 posto. Do tada uplaćene mjesečne rate će biti priznate kao već otplaćeni udio. Obitelji s više djece će ostvariti veći popust na cijenu otkupa. Iznos mjesečnog najma im omogućava da sredstva s kojima raspolažu ulože u gradnju i pri tome nemaju veliki početni trošak.

Četiri obitelji će graditi svoje domove u Pokupljanskoj ulici, a četiri u Ulici Frana Kršinića. Na natječaj namijenjen mlađima od 41 godinu javile su se obitelji koje imaju ukupno jedanaestero djece te dvije obitelji koje očekuju prinovu. Obzirom na blizinu vrtića na Zelenom brijegu, parcele su namijenjene mladim obiteljima.

Sedam obitelji, koje će se stambeno zbrinuti na Zelenom brijegu već žive u Sisku, a jedna obitelj se doseljava u Sisak. Parcele su površine od 447 do 819 metara kvadratnih i detaljnim planom uređenja Zgmajne centar predviđene su za gradnju stambenih kuća. Grad Sisak će paralelno s gradnjom kuća izgraditi odgovarajuću komunalnu infrastrukturu poput pristupnih cesta i priključaka.