U ugodno popunjenom Domu Rafinerije, uz nastupe pjevačkog zbora učenika OŠ Viktorovac, sinoć je predstavljena Monografija „OŠ Viktorovac od eksperimentalne škole do e-škole“ autorice Ive Dužić, knjižničarke te škole. Ovo izdanje, koje dolazi povodom 70. obljetnice rada škole, donosi obilje arhivskih dokumenata i fotografija i plod je višegodišnjeg rada tima koji je Iva Dužić okupila i koordinirala kako bi što potpunije obuhvatila sve važne momente iz povijesti škole. Urednici monografije su ravnateljica škole Višnja Tadić i dr. sc. Vlatko Čakširan.

Glavni pokrovitelj izdanja je Grad Sisak, koji je osigurao cjelokupni iznos za tiskanje knjige,  a uz njega i iznos za popunjavanje knjižnog fonda školske knjižnice.

„Čestitam Ivi, ali i cijelom timu na ovom pothvatu. Ova monografija dokazuje nam da bez obzira da li se radi o eksperimentalnoj ili e-školi u centru svega se kao najvažniji faktor uvijek nalazi čovjek – učenik, nastavnik, roditelj“, kazala je u kratkom obraćanju Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček našalivši se kako autorica Iva Dužić sigurno jedva čeka slične projekte.

Gradonačelnica je, u sklopu svečanog predstavljanja knjige, simbolično uručila prve primjerke monografije vrlo uspješnoj učenici 8. razreda Maji Batinjan i trenutno najdugovječnijoj učiteljici škole Radojki Kozina te izaslanicima najstarijeg ravnatelja škole Zlatka Marića i najstarijeg učenika iz prve generacije Zlatka Starovića koji se zbog zdravstvenih razloga nisu odazvali svečanosti.