Općina Tisno pridružila se drugim općinama i gradovima koji će donacijama i sredstvima iz svojih proračuna obnoviti ili sagraditi iz temelja nove kuće obiteljima čiji su domovi uništeni u potresu. Tako će Općina Tisno financirati izgradnju kuće višečlane obitelji Telebar u Staroj Drenčini koja je označena crvenom naljepnicom. Danas je načelnik ove općine Ivan Klarin, zajedno s gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček, posjetio ovu obitelj, a Ivana Telebar zahvalila je što će njezina obitelj dobiti novi dom.
-Želim zahvaliti što nas niste zaboravili, već sam izgubila svaku nadu pa čak i kad me načelnik Općine Tisno nazvao nisam mogla vjerovati. Danas vidim da je sve ovo stvarnost i da nam dobri ljudi žele pomoći – rekla je kroz suze Ivana Telebar.
Na ovoj plemenitoj gesti zahvalila je načelniku Općine Tisno Ivanu Klarinu i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
-Također zahvaljujem i općini Kloštar Ivanić čijim se sredstvima već obnavlja jedna kuća višečlane obitelji iz Sela, a najavili su isto to i Općina Brdovec i gradovi Vrbovec i Jastrebarsko. Netko bi mogao reći da je to samo pet kuća, ali to je čak pet kuća više nego što je država krenula obnavljati. Sredstva postoje i ukoliko ima dobre volje i odlučnosti vidimo da se kuće mogu obnoviti puno prije nego što će to država napraviti. Grad Sisak daje informacije o višečlanim obiteljima s crvenim naljepnicama, a gradovi i općine sami odabiru obitelji kojima će pomoći. Ovo će biti jedna od svjetlijih priča u ovom ružnom razdoblju za život našega grada – rekla je gradonačelnica.
Općina Tisno uključila se u akciju „jedna općina, jedna kuća“ koju je pokrenula Općina Murter s ciljem da svaka općina obnovi jednu obiteljsku kuću na području pogođenom potresom.
-Mi smo odlučili izgraditi kuću obitelji Telebar koju ćemo obnoviti iz temelja. Do sada smo donacijama od naših mještana i poduzetnika prikupili oko 200.000,00 kuna, a drugi dio ćemo financirati iz proračuna Općine Tisno. Moramo biti brzi, ali i poštivati sve zakonske propise da što prije krenemo u akciju rušenja kuće, izrade projekta, dobivanja dozvola i nakon toga izgradnje novog objekta – rekao je načelnik Ivan Klarin i pozvao ostale gradove i općine da se priključe akciji obnove obiteljskih kuća na potresom pogođenim područjima.