Blagdanske prijeme za sportske klubove te udruge u kulturi, civilnom društvu, socijalnoj skrbi i braniteljske udruge priredili su danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Kristina Ikić Baniček  i predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović. Dvije godine ograničenja okupljanja i rada udruga i klubova imali su poticajan utjecaj na postpandemijski period u kojem, opća je ocjena, aktivnost udruga i klubova buja.

Sportaši su posebno istaknuli da su izgradnjom gradske sportske dvorane Zeleni brijeg dobili vrhunske uvjete za rad, a činjenica je da je Sisak izgradnjom Ledene dvorane Zibel dobio najbolje uvjete za bavljenje sportovima na ledu u Hrvatskoj. Poboljšanjem međusobne komunikacije i koordinacije postizat će se još bolja sinergija među klubovima i sportovima.

Sisak ima prepoznatljivu kulturnu scenu. Bez kompleksa male sredine naši pjevački sastavi staju uz bok najboljima na nacionalnoj razini, a Sisak se ne može požaliti na razinu programa jazz glazbe i kazališne umjetnosti u kojoj ima sjajnu tradiciju. Nedostatak prostora zbog potresa već se rješava obnovom, no posve je jasno da će živa kulturna scena prevladati i te poteškoće.

Ono što na nacionalnoj razini nije sustavno riješeno u socijalnoj skrbi i radu s djecom i odraslim osobama s invaliditetom, udruge partnerski, u svojim mogućnostima, rješavaju s Gradom Siskom. Taj posao nikada nije gotov jer uvijek je potrebno još sredstava. No, važno je da postoji suradnja kojom se stalno unaprjeđuje skrb o najranjivijima i traže nova rješenja kako bi se njihov položaj stalno poboljšavao.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata uz potporu Grada uspješno provode planirane projekte. Činjenica je da je Sisak bio na samoj prvoj liniji obrane i da su ratne godine ostavile tragove koje u kolektivnom sjećanju treba uporno njegovati.

Gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća zahvalili su svima na ogromnom trudu, znanju i stručnosti koje ulažu u Sisak i napomenuli da Grad i dalje želi biti partner svima koji će svojim radom i idejama podizati Sisak i od njega stvarati sve ugodnije mjesto zajedničkog života.