Uspješno je proveden i završen projekt Rukom pod ruku II. faza, kojim su osigurana 44 pomoćnika u nastavi za 44 učenika s teškoćama u razvoju u 8 sisačkih osnovnih škola, u prošloj školskoj godini. Projekt je bio vrijedan 1.835.360 kn, od čega je 148.664 kn sufinancirao Grad Sisak, a ostalo su bespovratna sredstva EU. Tako su na danas održanoj završnoj konferenciji projekta priopćili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport,  branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, direktor Sisak projekata Julije Katančević, ravnateljica OŠ Braća Ribar Vesna Šebek, te pomoćnice u nastavi Mirna Komarac i Koraljka Šprišić.

Pročelnik Goran Grgurač podsjetio je kako je Grad Sisak uveo pomoćnike u nastavi još 2009. godine u sisačke osnovne škole, kako je 2014. godine započelo financiranje projekta iz europskih fondova, te je najavio kako će se projekt nastaviti i slijedeće četiri godine za što će se dobiti gotovo 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ravnateljica Vesna Šebek naglasila je kako su pomoćnici u nastavi puno pomogli učenicima s teškoćama u savladavanju nastavnih sadržaja, jačali njihovu kompetenciju, pomogli njihovoj integraciji, prihvaćanju, ali i učiteljima i roditeljima.

Uz to što je projektom osigurano radno mjesto nezaposlenim stručnjacima, naglasila je pomoćnica u nastavi Mirna Komarac, koja taj posao radi već tri godine, najveća im je nagrada uspjeh, zadovoljstvo i osmijeh učenika.