Blagdanski prijem za predstavnike vjerskih zajednica i predstavnike nacionalnih manjina Grada Siska priredili su danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović. Dvije godine pauze u održavanju ovakvih prijema, ocijenili su, nije ostavilo traga na odnose Grada Siska s vjerskim zajednicama i nacionalnim manjinama, a potres je dodatno ujedinio zajedničke napore da se pomogne stradalnicima.

Gotovo svim zajednicama prostori su oštećeni, no to ih nije zaustavilo u radu. Suradnju s Gradom Siskom ocijenili su dobrom, a gradonačelnica je napomenula da su njena vrata uvijek otvorena za suradnju i pomoć u ostvarenju humanih i dobrih ciljeva.

Predstavnici češke, bošnjačke, srpske, romske i albanske nacionalne manjine zahvalili su za podršku koju dobivaju u svome radu od Grada i spomenuli su u razgovoru probleme s kojima se susreću i u kojima očekuju pomoć institucija Grada.

Gradonačelnica je, poželjevši još jednu uspješnu godinu, svima zahvalila za doprinos u stvaranju tolerantnog i otvorenog odnosa među svim vjerskim i nacionalnim zajednicama jer Sisak je grad koji želi biti otvoren i dom svim ljudima dobre volje.